Reactie Penaltyheld Boeckx: "De scheidsrechter mag me ook komen bedanken"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 9 reacties
Penaltyheld Boeckx: "De scheidsrechter mag me ook komen bedanken"
Foto: © photonews

Het had er slecht kunnen uitzien voor Anderlecht voor rust indien Frank Boeckx de - onterechte - penalty van Landry Dimata niet had tegengehouden. "Ik moet zo weinig mogelijk info hebben, anders denk je te veel na."

Boeckx dook de juiste hoek in. "Ik heb gewacht tot ik zag waar hij naartoe zou trappen", verklaarde hij achteraf. "Of ik wist waar hij ging trappen? Nee, zeker niet, want de vorige keer trapte hij hier naar de andere kant. Ik probeerde hem een beetje te lezen. Hoe minder info ik heb, hoe beter soms. Dat heb ik ook tegen Max (De Jong, de keeperstrainer) gezegd."

"Anders ga je te lang nadenken en zit je met te veel in het hoofd. Dan denk je soms dat je naar rechts moet terwijl je intuïtie naar links zegt. Wat mijn geheim is? Ik ben ook Jean-Marie Pfaff niet hé", lachte Boeckx. "Niet kijken en springen, zou ik zeggen."

Mijn geheim? Niet kijken en springen

Maar het probleem was eigenlijk dat die penalty er nooit had mogen komen. Uros Spajic kreeg de bal immers in de buik in plaats van op de arm. "Dat is het natuurlijk. De scheidsrechter mag me ook dankbaar zijn dat ik die penalty pakte", klonk het. "Zo is iedereen tevreden, want ik hoorde dat het een belachelijke strafschop was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties