Het momentum ligt bij Gent: "Anderlecht zondag schrik aanjagen"

Het momentum ligt bij Gent: "Anderlecht zondag schrik aanjagen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent staat - met een match meer - nu op vijf punten van Anderlecht. Stel je voor dat paars-wit morgen punten laat liggen tegen Charleroi en zondag staat Gent-Anderlecht op het programma... Maar nee, het is een scenario waar ze niet meer in geloven bij de Buffalo's.

Al wreven ze zich bij Gent wel in de handen na Zulte Waregem. En dat om twee redenen: het momentum voor de tweede plaats ligt bij hen én Anderlecht kan zondag al zeker geen kampioen spelen in hun huis. Meer nog, Gent zette (een héél klein beetje) druk. "Wij willen vooral Europees spelen", lachte Thomas Foket.

"Dus de derde plaats is ook goed. Maar misschien, héél misschien, kunnen we Anderlecht zondag wel wat schrik aanjagen. Je weet nooit, we kunnen het misschien nog spannend maken. Maar dat wordt wel héél moeilijk."

Zondag bewijzen dat we op hetzelfde niveau als Anderlecht spelen

Brecht Dejaegere sprong zijn maatje bij. "De tweede plaats is het hoogst haalbare. Maar wij hebben geen druk, niemand verwacht dat we acht punten gaan goedmaken. Maar zondag willen we wel tonen dat we op hetzelfde niveau als Anderlecht spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties