Een gehavend Club Brugge tegen Zulte Waregem: meer duidelijkheid over blessures De Bock en Refaelov

Timothy Collard
Timothy Collard
| 25 reacties
Een gehavend Club Brugge tegen Zulte Waregem: meer duidelijkheid over blessures De Bock en Refaelov
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won woensdagavond met 3-1 van KV Oostende. Het zal de spelers van blauw-zwart ongetwijfeld extra vertrouwen geven met het oog op de komende vijf opdrachten in play-off 1. Maar donderdag kreeg Club ook slecht nieuws...

Komende maandag krijgt Club het bezoek van Zulte Waregem. In het Regenboogstadion haalde de ploeg van Michel Preud’homme een 2-0-achterstand op en stapte het uiteindelijk nog met een punt in de zak op de bus naar huis.

In zijn thuismatch tegen Essevee zal Club in ieder geval geen beroep kunnen doen op Timmy Simons. De Brugse kapitein liep woensdagavond tegen Oostende tegen zijn derde gele kaart in deze play-offs aan en is bijgevolg geschorst.

De Bock onzeker

Voorts geraakt Laurens De Bock zeker niet fit voor de match tegen Zulte Waregem. De linksachter moest tegen Oostende naar de kant met pijn aan het hoofd en aan de nek. Hij was even duizelig en de medische staf van Club Brugge wilde dan ook geen risico nemen. Donderdag werd duidelijk dat De Bock een hersenschudding heeft opgelopen. Hij is op zijn minst twee weken onbeschikbaar.

Groot vraagteken achter Refaelov

Tot slot Lior Refaelov zeker niet tegen Zulte Waregem. De Israëli haakte woensdag na de opwarming geblesseerd af. Rafa liep deze keer een adductorenletsel op. De komende dagen volgen nog verdere onderzoeken, maar de aanvallende middenvelder mist al zeker de match van maandag tegen Zulte Waregem. Trainer Michel Preud’homme maakte zich na afloop van de partij tegen Oostende zorgen om Refaelov, en niet onterecht. Je leest er meer over in dit artikel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties