Dit is ons gemengd elftal Club Brugge-Anderlecht... in een iets ander systeem

Johan Walckiers Sander De Graeve
Johan Walckiers en Sander De Graeve
| 33 reacties
Dit is ons gemengd elftal Club Brugge-Anderlecht... in een iets ander systeem

Club Brugge en Anderlecht, de nummers 1 en 2 van play-off 1, daar moet je wel een deftig elftal mee kunnen samenstellen. Wij namen de proef op de som en wogen op elke positie de spelers tegen elkaar af. We kwamen tot 6 van Anderlecht en 5 van Club Brugge.

Doel

De keuze leek ons - gezien de recentelijke prestaties - redelijk makkelijk. Boeckx is dit seizoen nog niet op een foutje te betrappen geweest, terwijl dat voor Butelle wel even anders ligt.

Verdediging

Hier maakten we gebruik van een systeemverandering, want op de rechtsback vonden we niemand die er echt bovenuit stak. Appiah, Cools, Van Rhijn... ze maakten op ons geen grootse indruk. En dus gaan we voor drie centrale verdedigers met Kara, Spajic en Poulain. Toch een redelijk stevige verdediging.

Middenveld

Hier kiezen we voor een ruit. Gezien de huidige vorm van de laatste wedstrijden krijgt ook Hans Vanaken daar zijn plaats in als aanvallende middenvelder. Leander Dendoncker staat dan uiteraard voor de verdediging. Tielemans en Vormer bevolken dan links en rechts het centrale middenveld.

Aanval

Niet makkelijk - en we willen nogmaals benadrukken dat het over de huidige vorm gaat - kiezen we in de punt voor Jelle Vossen. Geflankeerd door 'Josken' Izquierdo en Alexandru Chipciu. Twee jongens die veel naar binnen komen, maar in dit systeem dus serieus moeten meeverdedigen. We hebben ook nooit gezegd dat het een verdedigd elftal was...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties