Reactie Geen minuut gemist, maar nog opmerkelijker: "Ik geloof niet in kiné"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 1 reacties
Geen minuut gemist, maar nog opmerkelijker: "Ik geloof niet in kiné"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leander Dendoncker is een fenomeen. Geen enkele keer gewisseld, elke minuut gespeeld in zowel competitie als Europa... En dan deze: "Mijn werkpunt? Ik wil fysiek nog beter worden!" Tja, dan ben je wereldtop zeker?

Dendoncker moet zowat een natuurfenomeen zijn. Van Frank Boeckx kregen we dan nog een aardig weetje: Dendoncker heeft dit seizoen geen enkele keer op de massagetafel gelegen. "Jawel, vorige week zat mijn nek wat vast en dat heb ik laten masseren", lachte hij. "Maar voor de rest, nee, geen enkele keer op de kinétafel. Ik geloof daar ook niet in", zei Dendoncker zelf.

De indrukwekkende fysiek van Dendoncker is zowel aangeboren als gekweekt. "Het is mijn bouw, maar ik heb ook veel in de krachtzaal gezeten. Ik heb heel wat spieren bijgekweekt ja. Mijn kopspel heb ik dit seizoen ook serieus verbeterd daardoor. Waar ik nog moet aan werken? Ik wil fysiek nog sterker worden."

Respect deed deugd

Dendoncker kreeg in de laatste wedstrijd van het seizoen eindelijk ook het respect van de fans dat hij al een heel seizoen verdiende. "Ja, ze hebben lang mijn naam gezongen. Ik kan niet verstoppen dat het deugd deed. Maar het was ook niet makkelijk met mijn lange naam", kon hij er mee lachen. "Ik ben geleidelijk gegroeid hé. Youri die stond er direct, bij mij ging het in stijgende lijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties