Er zijn vele knopen door te hakken, Pozuelo gaf bondscoach Martinez al raad: "Hij hoort in de nationale ploeg"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 11 reacties

Bondscoach Roberto Martinez heeft knopen door te hakken over de Rode Duivels

Er zijn vele knopen door te hakken, Pozuelo gaf bondscoach Martinez al raad: "Hij hoort in de nationale ploeg"
Foto: © photonews

Volgende week dinsdag maakt bondscoach Roberto Martinez zijn keuzes bekend voor de selectie richting Tsjechië en Estland. En daarbij heeft hij toch wel flink wat knopen door te hakken.

Om te beginnen is er de eeuwige vraag: wie wordt de derde doelman van de Rode Duivels. Van Crombrugge en Coosemans deden het in eigen land prima en de Eupense doelman zit ook steeds in de voorselecties van Martinez, maar met Sels en Casteels zijn er ook routiniers binnen de selectie voorhanden.

In de verdediging moet de bondscoach het probleem Meunier oplossen, want de rechtsachter is er niet bij door een operatie. Chadli deed het de vorige keer niet slecht op die plaats, maar in België loopt er ook wel wat talent rond. Thomas Foket kent het systeem erg goed, terwijl Timothy Castagne érg goed op dreef is. "Hij kan dat niveau echt aan en voor mij hoort hij thuis in de Belgische nationale ploeg”, gaf Pozuelo zijn landgenoot alvast mee in Fan! vorig weekend.

Op het middenveld lijkt de keuze van Martinez door de afwezigheid van Dembélé dan weer makkelijker geworden. Zoals geweten is hij fan van Witsel en Fellaini en mogelijk kunnen zij de boel wel regelen, samen met Kevin De Bruyne. Alhoewel: dan heeft Martinez er weer een extra probleem bij.

Want: Mertens, Hazard én Nainggolan moeten in deze bloedvorm toch alledrie spelen? Een van hen zal naar de bank worden verwezen, tenzij Nainggolan een rijtje zakt op het veld. En in de spits lijkt Lukaku wel te moeten starten, al is dat zonde van de andere aanvallers in vorm.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties