Glen De Boeck zat samen met Tioté bij Anderlecht: "Ik bewaar alleen maar goeie herinneringen aan hem"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Glen De Boeck zat samen met Tioté bij Anderlecht: "Ik bewaar alleen maar goeie herinneringen aan hem"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Uit het niets kwam maandag vreselijk nieuws van de andere kant van de wereld: Ex-Anderlechtenaar Cheick Tioté was overleden. Glen De Boeck was assistent-coach tijdens de twee seizoenen van de Ivoriaan bij Paars-Wit.

"Het is ongelooflijk dat je dit nieuws moet vernemen. Hier zijn geen woorden voor," vertelde een ontstelde Glen De Boeck aan Sporza.

"Ik bewaar alleen maar goeie herinneringen aan hem. Hij was heel erg professioneel. Je hoefde hem niet elke dag vooruit te branden. Hij wist dat hij elke dag aan de bak moest om te vechten voor wat hij waard was." Tioté was toen immers nog niet de speler die later in de Premier League zou spelen.

Ruwe diamant

"Toen hij bij Anderlecht zat, was hij nog een ruwe diamant. Technisch niet de meeste getalenteerde speler, want hij moest het vooral hebben van zijn werkkracht. Hij was toen nog heel jong en een beetje ongeduldig, zoals veel spelers bij Anderlecht in die tijd. Hij is weggegaan omdat hij niet genoeg speelkansen kreeg. Uiteindelijk is hij bij Newcastle kunnen doorbreken. Dat zegt voldoende over hem," liet De Boeck weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties