Superbelangrijk om titel te pakken dit seizoen: voor het eerst een club in pot 1 van de CL

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 9 reacties
Superbelangrijk om titel te pakken dit seizoen: voor het eerst een club in pot 1 van de CL
Foto: © photonews

Op de jaarlijkse persconferentie voor het seizoen heeft Roger Vanden Stock zijn gebruikelijke woorden gesproken: "Ik wil de titel, de beker en Europese overwintering, liefst in de Champions League." Maar de nadruk ligt op het eerste doel. En dat zal bij veel clubs zo zijn.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Champions League-voetbal zou er immers wel eens een club een fantastisch voordeel kunnen hebben bij de loting. Momenteel staat België achtste op de UEFA-lijst, met een vrij comfortabele voorsprong op Oekraïne en Turkije. Als de Belgische clubs dit seizoen goed presteren...

"Dan krijgen we voor het eerst een Belgische ploeg in pot 1 voor de loting", aldus Roger Vanden Stock. "Dat kan dus enorm belangrijk zijn en vele miljoenen opleveren. De titel is dus enorm belangrijk dit seizoen. Maar dat zullen andere clubs ook wel weten."

Onze concurrenten? Gent! Voor Louwagie een dollar uitgeeft... Maar hij trok zijn portefeuille serieus open

Herman Van Holsbeeck bevestigde: "Onze grootste concurrent? Wel, ik zou zeggen Gent. Ik ken Michel (Louwagie) al lang en voor die een dollar uitgeeft... Maar hij heeft zijn portefeuille serieus opengetrokken. De titel is dan ook zo belangrijk. Maar ook Club Brugge mag je niet onderschatten. En Genk spreekt ook serieuze ambities uit. En dan heb je ook nog Standard..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties