Samenwerking met Leicester laat zich voelen bij OHL: Nederlandse grasmat, Engelse greenkeepers en grasmaaiers als op Wimbledon

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
Samenwerking met Leicester laat zich voelen bij OHL: Nederlandse grasmat, Engelse greenkeepers en grasmaaiers als op Wimbledon
Foto: © photonews

OH Leuven werkt vanaf dit seizoen samen met voormalig PL-kampioen Leicester City en dat laat zich voelen binnen alle geledingen van de club. Met de grasmat van Den Dreef wordt er voortaan hyperprofessioneel omgesprongen.

De Leuvenaars kozen enkele weken geleden voor een in Nederland gekweekte grasmat. Die werd uitgesneden en vervolgens de dag zelf nog uitgerold aan Den Dreef. De mat is een mix van kunstgras (10%) en echt gras (90%), net als bij Club Brugge.

Nog straffer zijn de greenkeepers van Leicester City die bij OHL aan het werk zijn. De club uit 1B doet drie maanden fulltime beroep op een onderhoudsman van The Foxes. Hoofdgreenkeeper 'John' pendelt dan weer continu tussen de twee clubs.

Maaimachines van Wimbledon

Daar stopt het niet, want de greenkeepers staken het Kanaal over met uiterst professioneel materiaal. Ze maken namelijk gebruik van maaimachines die tot op één millimeter verstelbaar zijn. Ook op het magische gras van Wimbledon en golfcourts werkt men met dergelijk materiaal.

Aan de kwaliteit van het Leuvense gras zal het dit jaar dus niet liggen. Vorig seizoen begon op dat gebied in mineur voor OHL. Het regende toen uitzonderlijk veel in de maand juni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties