Competitievervalsing of niet? Zulte Waregem mag basispion tegen Club Brugge niét opstellen... tenzij het 1 miljoen euro ophoest

Redactie
| 178 reacties
Competitievervalsing of niet? Zulte Waregem mag basispion tegen Club Brugge niét opstellen... tenzij het 1 miljoen euro ophoest
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge en Zulte Waregem trappen volgende week vrijdag speeldag 3 in de Jupiler Pro League op gang. Daarin zal Essevee geen beroep kunnen doen op zijn huurling Sander Coopman.

Zulte Waregem huurt Coopman net als vorig seizoen van blauw-zwart, met een belangrijke verandering in de tijdelijke overeenkomst. De beloftevolle middenvelder mag niet aantreden tegen zijn moederclub. Gebeurt dat wel, dan moet de Belgische bekerwinnaar een forse compensatie van bijna 1 miljoen euro betalen, aldus Het Laatste Nieuws.

Ongenoegen Preud'homme

Vorig seizoen liet Club die compensatie niet in de huurovereenkomst opnemen, tot ongenoegen van toenmalig coach Michel Preud'homme. Dat gebeurde bij de uitleenbeurten van Brandon Mechele en Boli Bolingoli in de tweede seizoenshelft uiteindelijk wel.

En dus zal Zulte Waregem vrijdag Coopman niet opstellen, een beslissing die hoe dan ook voor discussie zorgt. In de eerste twee competitieduels stond de 22-jarige West-Vlaming telkens 90 minuten tussen de lijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties