Anastasiou vol lof over potentiële publiekslieveling: "Een fantastische jongen, iedereen is gek op zijn karakter"

Clint Vens
| 0 reacties
Anastasiou vol lof over potentiële publiekslieveling: "Een fantastische jongen, iedereen is gek op zijn karakter"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk geeft vanavond Antwerp partij op de bosuil. Makkelijk wordt het niet want the great old is erop gebrand om zijn eerste thuisoverwinning te pakken. In de aanloop naar de confrontatie liet de Kotrijkse trainer zich positief ontvallen over zijn Oekraïnse spits Budkivskyi.

Pylyp Budkivskyi is een 25-jarige Oekraïense spits die Kortrijk huurt van Shakthar Donetsk. De rijzige targetspits van maar liefst 1,96 meter deed het niet onaardig in de confrontaties tegen Anderlecht en Zulte-Waregem. Coach Anastasiou schetst op de clubwebsite zijn voornaamste kwaliteiten: "Hij is sterk met het hoofd en goed in de combinatie, hij behoudt steeds het goede overzicht en ziet de ruimte en de lopende mensen."

Toch heeft de targetspits nog wat last van aanpassingskwaaltjes: "Hij is een slimme jongen, maar soms blijft de taal toch een barrière", verklaart Anastasiou. "Tactisch doet hij wat gevraagd wordt. Het is een langzaam proces, waar Pylyp moet doorkomen. Het is voor hem belangrijk dat Yevhen Makarenko er is. Zo kunnen ze hun moedertaal blijven praten en zijn ze niet alleen"

Eigenlijk maakt het me niet uit wie de goals maakt, nu komen de doelpunten van verschillende spelers: Chevalier, Ajagun, Lepoint, Kumordzi

Iannis Anastasiou

Over het feit dat ondanks zijn hoopgevende prestaties zijn teller nog altijd op nul staat, maakt de Griekse oefenmeester zich niet al te veel zorgen: " De goals in de wedstrijden zullen wel komen, eens hij vertrokken is kan hij enkele wedstrijden na elkaar scoren, daar ben ik van overtuigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties