Vanhaezebrouck blikt terug: "Uniek wat we hier gepresteerd hebben, maar voor sommigen was een nieuwe wind nodig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 22 reacties
Vanhaezebrouck blikt terug: "Uniek wat we hier gepresteerd hebben, maar voor sommigen was een nieuwe wind nodig"
Foto: © Voetbalkrant.com

Hein Vanhaezebrouck en AA Gent kondigden vanmiddag in een inderhaast bij elkaar geroepen persconferentie aan dat de wegen scheiden. Hij blikte al kort eens terug op de drie jaar waarin hij van de Buffalo's een echte toplcub maakte.

"Ik wil het bestuur bedanken voor het gesprek en de manier waarop we dit afgewerkt en behandeld hebben", opende Vanhaezebrouck zijn dankbetuigingen. "Ik bedank hen voor de kans die ze mij gegeven hebben."

AA Gent en Vanhaezebrouck behaalden samen hun grootste successen. "We hebben ongelooflijke resultaten behaald, ongezien in België. Op drie jaar tijd werden we kampioen, overwinterden we in de Champions League én haalden we de kwartfinale van de Europa League."

Fantastische prestaties van spelers die, toen ik hier aankwam, halvelings achter het struikgewas verstopt zaten

Maar toch kwam aan het sprookje een einde. "Verschillende factoren speelden een rol. Voor de groep en sommige spelers zou het niet slecht zijn moest er een nieuwe wind komen bij AA Gent.

Bedankingen voor Asare, Neto en co.

Hij bedankte ook zijn spelers. "Het waren fantastische prestaties van spelers die, toen ik aankwam, halvelings verstopt zaten achter het struikgewas."

"Jongens als Asare, Neto, Milicevic, Mitrovic, Foket. Die mannen hebben tot op het laatste moment het voortouw genomen. Ook Mili en Asare in de laatste match. Heel veel dank voor die mannen die wellicht het meest ontgoocheld zullen zijn door deze beslissing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties