Frutos te ambitieus om nog terug te keren als assistent: "Ik had hem er nochtans graag bij gehad"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 18 reacties
Frutos te ambitieus om nog terug te keren als assistent: "Ik had hem er nochtans graag bij gehad"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Nicolas Frutos is een beetje het slachtoffer van zijn eigen ambitie. Na geproefd te hebben van het hoofdtrainerschap wou hij niet terug als assistent. Vanhaezebrouck vroeg hem te blijven, maar Frutos zag dat niet zitten.

Dat had ook veel te maken met zijn vorige rol als assistent van René Weiler. Geen al te beste ervaring voor de Argentijn, die zich als het vijfde wiel aan de wagen soms voelde. Weiler betrok Sesa en Binggeli in zijn beslissingen, maar Frutos werd daar wat buitengehouden. Daarom besliste hij ook om zijn contract in onderling overleg te verbreken, want hij zag geen andere rol binnen de club meer voor zichzelf.

Nochtans had Vanhaezebrouck - zegt hij zelf - geen probleem gehad met de ambitieuze jonge trainer. "Ik ben zelf zo ambitieus geweest", zei Hein. "In België kunnen mensen daar moeilijker mee om. Ik heb gisteren (maandag) nog meer dan een uur met hem gepraat en hij heeft me veel over de club en de spelers verteld. Het is spijtig dat hij niet wou blijven, maar ik respecteer dat. Ik wens hem al het beste toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties