Straffe taal van gewezen ref Gumienny over ex-collega Vertenten: "Het was rood, dat zag heel België"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 30 reacties
Straffe taal van gewezen ref Gumienny over ex-collega Vertenten: "Het was rood, dat zag heel België"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lukasz Teodorczyk kreeg zondag opnieuw geen voet aan grond. Op de koop toe ging de Anderlecht-aanvaller over de schreef toen hij natrapte op Genk-verdediger Joseph Aidoo.

Bart Vertenten trok slechts geel voor die actie, en dat kon Jan Mulder niet begrijpen. "Zo'n scheidsrechter zou men een maandje moeten schorsen. Het was onbegrijpelijk dat hij slechts geel trok", was de Nederlandse analist streng bij Play Sports. (Dat leest u HIER)

Ook voormalig arbiter Serge Gumienny heeft in Het Belang van Limburg een duidelijke mening over het incident. "Dat was een dikke, rode kaart voor Teodorczyk. Hij trapte zuiver na, er kon geen discussie over zijn. Vertenten had dus gewoon rood moeten trekken, dat zag heel België. De scheidsrechter gaat hier dus in de fout, hij is hoofdverantwoordelijke."

Reviewcommissie

Wellicht staat Teodorczyk een wekenlange schorsing te wachten. Standard-aanvaller Orlando Sa overkwam hetzelfde nadat hij natrapte in de match tegen STVV. "De reviewcommissie moet hier gewoon ingrijpen en de speler toch nog schorsen, dat is de enige juiste beslissing."

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties