Analyse Marc Coucke: de beste optie die Anderlecht zich maar kon wensen

Marc Coucke: de beste optie die Anderlecht zich maar kon wensen

Bij KV Oostende gaan ze het niet zo graag zien gebeuren, bij Anderlecht des te meer. Marc Coucke heeft alles om met Anderlecht een geslaagd huwelijk aan te gaan: geld, connecties, zin voor initiatief en vernieuwing en kennis van modern zakendoen.

Marc Coucke krijgt het exclusief recht om te onderhandelen over de aankoop van Anderlecht. Die deal zou voor 1 januari beklonken moeten zijn. Maar als we het mogen zeggen: voor Anderlecht had er niets mooiers kunnen gebeuren.

Kennis

De club moet nog grotendeels de 21ste eeuw ingetrokken worden, want op bepaalde vlakken zijn ze blijven stilstaan. Coucke is daarvoor de ideale man. Jong van geest, met een unieke manier van zakendoen en kennis van alle geledingen die er in de zakenwereld zijn. Kijk maar wat hij bij Oostende deed.

Geld en onderhandelingstalent

De man met een geschat vermogen van net geen miljard heeft genoeg financiën om Anderlecht te kopen en dan nog wat... Maar hij heeft zich in een mum van tijd ook opgewerkt in het voetbalmilieu. Naar de buitenwereld toe is hij die sympathieke man die mee in de spionkop gaat zitten, maar je moet maar eens in Oostende gaan vragen hoe hij aan de onderhandelingstafel of in de bestuurskamer is: keihard!

Coucke, nog steeds God in Oostende?

Eigen bouwonderneming

Anderlecht moet zich nu ook niet meer onder druk laten zetten door Ghelamco, want Coucke brengt zelfs zijn eigen bouwonderneming mee. De man is immers voor 50 procent aandeelhouder van bouwonderneming Versluys, die ook het gelijknamige stadion aan de Kust al neerzetten. Een verbouwing of nieuwbouw is dus geen probleem meer.

Contacten

Daarnaast heeft Coucke de connecties, op alle niveau's... Een sociale duizendpoot, die zeker de fans niet gaat vergeten. Wat bij Anderlecht toch wel een probleem was de laatste jaren. Die konden zich nog amper identificeren met de club. Een probleem dat Coucke waarschijnlijk als eerste gaat aanpakken.

Oplossing voor Oostende

Nee, bij Oostende zijn ze zich nu waarschijnlijk een oog aan het uitwenen, maar Coucke zal daarvoor ook wel een oplossing vinden. Zijn aandelen aan een vertrouwenspersoon verkopen bijvoorbeeld. Maar dat hij zijn eerste liefde zal moeten laten gaan, lijkt duidelijk. Third party ownership mag en kan niet. Maar Anderlecht? Nee, daar zouden ze een gat in de lucht moeten springen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties