De omgekeerde wereld die niemand had verwacht: Antwerp gebuisd op eigen kolkende Bosuil

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
De omgekeerde wereld die niemand had verwacht: Antwerp gebuisd op eigen kolkende Bosuil
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Teams met een sterke thuisreputatie, er zijn er wel een paar in onze Jupiler Pro League. Denk maar aan Club Brugge, AA Gent en STVV. En eigenlijk zou ook Antwerp in dat rijtje moeten staan, maar vreemd genoeg boert 'The Great Old' niet al te goed op de eigen Bosuil. De promovendus is zelfs gebuisd.

De kerstvakantie staat voor de deur en dan krijgen de vlijtige (en minder vlijtige) leerlingen hun rapport mee naar huis. Ook in de Jupiler Pro League mag er zo kort voor de winterbreak al eens een balans opgemaakt worden en die van Antwerp FC oogt bijzonder fraai. De rood-witte traditieclub prijkt na 20 speeldagen op een onverhoopte vijfde plaats.

Wie had dat vooraf durven voorspellen? Op wat optimistische fans van RAFC na gokken wij zo ongeveer niemand. 8 overwinningen, 5 nederlagen en 7 draws, in totaal goed voor 31 punten. Amper eentje minder dan AA Gent en zelfs maar drie minder dan landskampioen Anderlecht. Doe er straks nog wat versterkingen bij - die zullen er ongetwijfeld komen via Luciano D'Onofrio - en die plek in play-off 1 kan de mannen van László Bölöni haast niet meer ontsnappen.

Thuis gebuisd

Alles rooskleurig dus bij Antwerp, of toch niet? Op verplaatsing doet de seizoensrevelatie het uitstekend met een vierde plaats. 18 op 30, heel erg knap. Zeker voor een team dat in principe vooral in eigen huis - die immer vurige en kolkende Bosuil - sterk voor de dag komt. In principe wel degelijk want de realiteit is toch een beetje anders. De fysiek immens sterke en krachtige ploeg behaalde thuis namelijk nog 'maar' 13 punten in 10 matchen. 13 op 30, op school heet dat een buis.

De thuisaanhang van 'The Great Old' zal toch op meer gehoopt hebben bij aanvang van het seizoen. Drie keer werd er gewonnen: tegen Kortrijk, Zulte Waregem en Moeskroen. Drie keer werd er verloren: tegen RC Genk, Charleroi en Lokeren. Blijven over: 4 draws. Antwerp sprokkelde puntjes tegen Anderlecht, STVV, Standard én KV Mechelen.

In het thuisklassement staat de passionele volksclub dan ook pas op een tiende plaats. Om het nog even scherp te stellen: de (stunt)ploeg die een geslaagde rentree maakt in de Jupiler Pro League pakte op eigen veld maar drie punten meer dan rode lantaarn Eupen thuis. Toch een beetje zorgwekkend. Conclusie: fans, maar vooral spelers zullen toch nog een tandje moeten bijsteken om van de 'Hel van Deurne-Noord' een vesting te maken die alles en iedereen angst inboezemt...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties