? Hein Vanhaezebrouck enorm lovend: "Zijn komst heeft ervoor gezorgd dat er nog veel professioneler gewerkt wordt"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
? Hein Vanhaezebrouck enorm lovend: "Zijn komst heeft ervoor gezorgd dat er nog veel professioneler gewerkt wordt"
Foto: © photonews

Het verrassende debuut van Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga heeft Anderlecht tegen Eupen geen windeieren gelegd. De twee jonkies deden het voortreffelijk en winger Amuzu kroonde zich zelfs tot matchwinnaar. Hein Vanhaezebrouck loofde vandaag op zijn persconferentie de man achter het succes.

Emilio Ferrera kreeg vandaag wat bloemetjes toegeworpen, was getekend Hein Vanhaezebrouck. De beloftencoach verricht uitstekend werk met de paars-witte jeugd en is mee verantwoordelijk voor het feit dat Amuzu, Sambi Lokonga én ook Kayembe hun neus aan het venster steken in het eerste elftal: "Het is een heel positief verhaal die jonge gasten. Ze voegen echt iets toe aan de groep: de goesting die er is, de drive die er is, maar ook de kwaliteit hé."

Met dank dus aan de ex-trainer van Club Brugge, RC Genk en OH Leuven, wiens inbreng in het verhaal groot is: "Met de komst van Emilio wordt er nog veel professioneler gewerkt én is die aanpak nog een stuk dichter bij wat proftrainers eigenlijk voor ogen hebben."

De trainer van Anderlecht is duidelijk fan van het wekr van Ferrera : "De jongeren leren de aandachtspunten, hoe ze moeten omgaan met druk en worden ook geconfronteerd met de eisen die hij stelt op tactisch vlak. Die moeten ze correct uitvoeren, iets wat ze in de jeugdopleiding misschien minder gewend zijn. Anderlecht heeft altijd goeie jeugd gehad, maar soms is het te makkelijk hé voor hen. Maar Emilio maakt het de spelers moeilijk door zijn aanpak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties