? Harry 'Hurricane' Kane doet het! Engelsman verpulvert records Shearer en Messi

Clint Vens

Tottenham nam het op Boxing Day op tegen Southampton. 'The Spurs' versloegen de bezoekers met 5-2. Dé grote held was Harry Kane. De Engelsman maakte een hattrick en brak zo twee straffe records.

Kane zette zijn ploeg nog voor de rust op een dubbele voorsprong. Hij scoorde zijn eerste doelpunt via een kopbalgoal op vrije trap van Eriksen in de 22ste minuut. Het was het 37ste Premier League-doelpunt van Kane dit kalenderjaar en daardoor verbreekt hij het oude record van Alan Shearer van 36 doelpunten in 1995. Die laatste gunde zijn landgenoot het record wel, getuige zijn tweets.

Kane's tweede treffer kwam er zes minuten voor de rust. Na een knappe actie van Son kon de topscorer simpel binnentikken. Hierdoor kroont hij zich tot beste schutter van 2017. Het was zijn 55e doelpunt in totaal (voor club en land). Messi telt 54 goals.

Hattrick nummer zes

Na de rust ging het doelpuntenfestival lustig door. Delle Alli en Son pikten nog hun doelpuntje mee en Kane zelf zette de kroon op het werk met een derde treffer. Het was al hattrick nummer zes voor de 24-jarige Engelsman dit seizoen. Hij eindigt zo met een totaal van 39 Premier League-goals en 56 over het gehele kalenderjaar, fenomenaal! Bouffal en Tadic konden nog tegenscoren voor de bezoekers, maar dat waren slechts voetnoten in de grote Harry Kane-show van dinsdagmiddag.