Doelmannenkwestie bij Club Brugge? Dit Belgisch talent van 18 schuift op in de rangorde en mag zo dromen

Doelmannenkwestie bij Club Brugge? Dit Belgisch talent van 18 schuift op in de rangorde en mag zo dromen
Foto: © photonews

Bij Club Brugge is er dit seizoen al flink wat inkt gevloeid over de doelmannen. Ook tijdens de demonstratie tegen Charleroi was er nog wel wat te zeggen over het tegendoelpunt van N'Ganga. Er wordt flink herschikt, maar voor één 18-jarig toptalent is het misschien wel goed nieuws.

Ludovic Butelle én Jens Teunckens verkasten deze winter naar respectievelijk Angers en Antwerp, terwijl met Gabulov een nieuwe doelman naar Jan Breydel kwam. Er was ook nog sprake van Boyko, maar die komt (voorlopig) niet naar Club Brugge.

Zijn er dus wel: Gabulov, Hubert en Horvath. Maar mogelijk wordt er voor die laatste nog een oplossing gezocht, want iemand met zijn intrinsiek talent gebruiken als derde doelman is niet meteen ideaal. Dat heeft Ivan Leko voor Nieuwjaar ook niet gedaan met Hubert, Horvath noch Butelle. Het was 1, 2 en 4.

Als derde doelman wil ik iemand jong, die blij is erbij te zijn

"Als derde doelman wil ik iemand jong, iemand die blij is op de bus te zitten, die wil bijleren ter plekke en die iets kan opsteken van zo'n wedstrijdvoorbereidingen", liet Ivan Leko daarover toen uitschijnen. Daarom dat Teunckens toen de aangewezen man was.

Tegen Charleroi in de Beker van België was de 18-jarige Brent Gabriël echter derde doelman van dienst. Omdat Gabulov nog niet speelgerechtigd was? Jazeker, maar toch zou het zomaar kunnen dat de youngster omwille van bovenvernoemde reden nog vaker mee zal mogen als derde doelman.

Gert Verheyen & David De Gea

Een mooie kans voor de nog steeds maar 18-jarige doelman (hij verjaart eind januari), die al sinds zijn negende bij Club Brugge zit (en er begon bij de U11) en op zijn 16e er zijn eerste contract tekende. Afgelopen zomer verlengde de in Oost-Vlaanderen geboren doelman tot 2019.

Het product van de Club Brugge Academy mocht al minuten maken in de Youth League tegen Porto vorig seizoen, speelde in de Viareggio Cup drie wedstrijden in de eindstrijd en leunt dicht aan bij de A-kern van blauw-zwart.

Gabriël is ook jeugdinternational, waarin hij alle lichtingen doorliep en momenteel in de selectie zit van Gert Verheyen bij de U19, waarmee hij zich nog kan kwalificeren voor het EK aanstaande zomer. Het voorbeeld van de youngster is David De Gea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties