Metamorfose bij KV Mechelen: zo anders kan het elftal van Malinwa de komende matchen zijn

Metamorfose bij KV Mechelen: zo anders kan het elftal van Malinwa de komende matchen zijn
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is KV Mechelen menens in de strijd om het behoud. Woensdagnamiddag tekende aanwinst nummer 8(!) bij Malinwa. Met dank aan de financiële imput van enkele investeerders. Hoe anders kan Malinwa er nu uitzien op het veld?

KV Mechelen finaliseerde de deal rond Yacouba Sylla op woensdag. Het is meteen al de achtste nieuwkomer Achter de Kazerne, na Mera, Tainmont, Beqiraj, Ouattara, Boni, Verdier en Camus. Het team zal er dus nu Nieuwjaar wel helemeaal anders uitzien dan voor de jaarwisseling, want met Tomecak, Croizet en Ganvoula vertrokken er ook enkele spelers Achter de Kazerne.

Hoe nieuw de ploeg tegen Zulte Waregem zal zijn? Dat zal zaterdagavond nog moeten blijken. Voorzitter Timmermans liet ook al uitschijnen dat het bij de acht nieuwelingen zal blijven, waarvan er toch flink wat tussen de lijnen mogen verwacht worden.

Achterin zijn De Witte en Vitas nog buiten strijd, al kunnen ook zij op termijn voor extra opties zorgen voor een defensie met drie centraal achterin, waarbij de flanken hoger kunnen worden bezet. Ouattara en Boni moeten nog niet meteen in de A-ploeg worden verwacht, terwijl Verdier en Camus ook opties in de breedte lijken in eerste instantie.

Tactisch flexibel

Beqiraj, Mera, Sylla en Tainmont zijn echter - indien allemaal fit en inzetbaar - spelers die meteen een plek zouden mogen opeisen in het basiselftal. Dat zou er dan serieus anders kunnen uitzien, want er zijn nog veel meer opties.

Ook qua veldbezetting. Als iedereen fit is, kan men zowel in een 4-4-2, een 4-3-3, een 3-4-3 als een 3-5-2 overweg. Verdier, Bandé, Kolovos, Matthys, ... Spelers genoeg die zowel vanop de flank als vanuit de positie van tweede spits hun steentje kunnen bijdragen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties