Knap werk Essevee! Naast Noorse ex-international slaat ploeg van Francky Dury ook Duitse jeugdinternational aan de haak

Knap werk Essevee! Naast Noorse ex-international slaat ploeg van Francky Dury ook Duitse jeugdinternational aan de haak
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Het is Zulte Waregem duidelijk menens tijdens deze wintermercato. Essevee haalde met Harbaoui en Marcq al schoon volk binnen en er komen ook nog eens twee internationals bij. Naast de Noor Johan Laedre Bjørdal strikt de ploeg van Francky Dury namelijk ook doelman Eike Bansen.

De komst van eerstgenoemde 31-jarige centrale verdediger met drie caps voor Noorwegen kondigden we gisteren (lees er HIER alles over) al aan. Bjørdal legde gisteren zijn medische testen af aan de Gaverbeek zou een contract voor anderhalf jaar + optie of meteen 2,5 jaar ondertekenen - enkel daarover was nog wat onduidelijkheid.

En er is nog schoon volk op komst, met name een doelman. Het was al duidelijk dinsdag dat Essevee prijs had, omdat Nicola Leali heden toch mocht vertrekken (naar Perugia). Francky Dury had eerder al aangegeven dat Leali pas mocht vertrekken als hij een derde doelman had gevonden.

Eike Bansen

En die heeft hij nu zo goed als beet. Dinsdagmiddag landde namelijk ene Eike Bansen op Zaventem, waarna het team hem meteen ging ophalen om hem de installaties aan de Gaverbeek te laten zien. Zowel Bjørdal als Bansen zagen Essevee winnen van Standard in het Regenboogstadion.

Eike Bansen is een 19-jarige jeugdinternational met een imposant figuur. Met zijn 1m95 is hij zeker een troef in de lucht én een wissel op de toekomst. De goalie werd door de Borussen in 2010 weggeplukt op 13-jarige leeftijd bij Voßwinkel, daarna doorliep hij alle jeugdreeksen bij Dortmund en dit seizoen speelde hij nog in de Youth League tegen Real Madrid.

Quid Bongonda & Fjoluson?

Voor de Duitser ligt een meerjarig contract klaar aan de Gaverbeek, dat behoudens last-minuteproblemen op woensdag zal worden ondertekend. Ondertussen staat het dossier rondom Theo Bongonda nog volledig stil, de Turken liggen nog steeds dwars.

Bongonda traint al enkele dagen opnieuw mee bij Trabzonspor, maar hoopt nog op een transfer. De wintermercato is nog een week open, door de 6 op 6 tegen Mechelen en Standard is operatie redding goed ingezet en is het iets minder van moeten richting Bongonda voor Essevee. Dat geldt ook voor Fjoluson, de IJslander die ook nog steeds een akkoord heeft met de club (en een Zweedse club die lastig doet om hem.)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties