? Malinwa op zoek naar mirakel in Astridpark? Haal de mosterd bij Gillet, Veselinovic, Koeman & Ohana

Zondag neemt Anderlecht het in eigen huis op tegen KV Mechelen. Gezien de vorm van beide ploegen is de kans op een erg makkelijke thuisoverwinning vrij groot. En toch: in het Astridpark zijn mirakels mogelijk, weten ze ook bij Malinwa.

"We gaan nog veel punten moeten pakken, want Eupen gaat er zeker ook nog pakken", besefte Dennis Van Wijk al. En dus willen ze er ook voor gaan in en tegen Anderlecht. "Maar het zal zeker niet makkelijk worden om daar iets te rapen", aldus de oefenmeester.

De statistieken zijn duidelijk: Anderlecht pakte in zijn laatste vijf wedstrijden 11 op 15 en scoorde in elke wedstrijd, KV Mechelen staat met 0 op 18 en scoorde niet in zijn laatste zes wedstrijden. Een logische thuiszege dus?

Wie weet, maar Malinwa wist in het verleden wel al een paar erg interessante resultaten neer te zetten in het Astridpark. De heenwedstrijd Achter de Kazerne eindigde in oktober nog op een doelpuntenfestival (3-4).

Gillet de penaltypakker

Maar we onthouden toch vooral enkele andere stunts van Malinwa in recente jaren. 4 oktober 2015 bijvoorbeeld, toen ene Jean-François Gillet niet 1, niet 2, maar wel 3 strafschoppen wist te stoppen op pogingen van Praet, Okaka en Tielemans.

In minuut 94 scoorde Kara Mbodj bovendien een eigen doelpunt, goed voor een 1-1 gelijkspel voor Mechelen en een geweldige boost voor het moraal in die periode.

Veselinovic, Koeman en Ohana

Acht maanden eerder was al eens hetzelfde voorgevallen, toen Dalibor Veselinovic in minuut 95 voor een puntendeling zorgde na 90 minuten dominantie door de thuisploeg.

En helemaal uit de oude doos? Toen in 1988 KV Mechelen de Beker der Bekerwinnaars won, mochten ze daardoor het jaar nadien opnieuw aantreden in die Europese beker. In de 1/8e finales gingen ze voorbij Anderlecht na een 0-2 zege in het Astridpark, met onder meer een heerlijke pegel van Koeman.