Wie doet de beste zaken richting play-off 1? Genk, Kortrijk, Antwerp en Standard dromen luidop, topploegen willen tonen dat ze er staan

Wie doet de beste zaken richting play-off 1? Genk, Kortrijk, Antwerp en Standard dromen luidop, topploegen willen tonen dat ze er staan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge, Charleroi, Anderlecht en AA Gent zijn inmiddels zeker van play-off 1. Voor stekjes 5 en 6 wordt het nog twee speeldagen nagelbijten. Maar ook de topploegen willen natuurlijk geen (nieuw) puntenverlies leiden. Het levert een bijzonder boeiende speeldag op, zoveel is duidelijk.

Waasland-Beveren - Racing Genk

Racing Genk kan met een beetje geluk zijn stekje in play-off 1 veiligstellen. Het moet dan wel zelf winnen bij Waasland-Beveren en hopen op puntenverlies van Kortrijk, Standard en/of Antwerp. Trossard, Berge en Heynen zijn er niet bij op de Freethiel.

Voor Philippe Clement wordt het een terugkeer naar Waasland-Beveren, de ploeg waar hij tot enkele maanden geleden nog de T1 was en werd weggeplukt door de Limburgers. Het geeft alles een extra pigment, temeer ook de Waaslanders nog dromen van de top-6.

Club Brugge - Kortrijk

"We zijn nog beter dan in 2017", is Ivan Leko duidelijk over zijn ploeg anno 2018. "En thuis willen we altijd winnen." Tot op heden scoorde blauw-zwart in eigen huis een bijna perfect rapport, dat wil het ook tegen de Kerels zo houden. Quasi iedereen is ook fit bij de leider.

Glen De Boeck hoopt dan weer dat de arbitrage geen al te grote rol gaat spelen in Brugge. Hij moet bovendien met Kumordzi en Azouni twee verdedigers missen, waardoor mogelijk Christophe Lepoint opnieuw als centrale verdediger zal moeten inspringen.

Standard - KV Mechelen & Antwerp - Eupen

Standard en Antwerp staan momenteel op een puntje van Kortrijk en kunnen van mogelijk puntenverlies van de Kerels op Jan Breydel profiteren om opnieuw plaats te nemen in de top-6. 

Bij de Rouches wordt ook al reikhalzend uitgekeken naar de bekerfinale, maar een derde keer op rij play-off 1 missen mag en kan echt niet. Antwerp wil dan weer iets rechtzetten. Het trekt sowieso op lentestage en wil dat vanuit de top-6 doen.

Gent - Oostende
Charleroi - STVV
Zulte Waregem - Anderlecht

De kansen van STVV, Oostende en Zulte Waregem op play-off 1 zijn quasi nihil. Toch willen zij tegen ploegen die al zeker zijn van de top-6 laten zien dat ze klaar zijn voor een leuk seizoenseinde in play-off 2.

Gent wil ongeslagen blijven in de Ghelamco Arena, terwijl Yves Vanderhaeghe nog wel iets te bewijzen heeft aan de Kustboys. Essevee kreunt dan weer onder de afwezigheden. Harbaoui is geschorst, Marcq heeft klierkoorts en ook De Mets (knie), Hamalainen (knie) en Coopman (adductor) ontbreken.

U kan flink wat leuke zaakjes doen. Een stunt van Kortrijk maakt van onze gratis bonus tot 80 euro aan 200% al meteen 840 euro, als Mechelen wint is dat toch ook al een knappe 333 euro. Waag je kans! 

Wie haalt play-off 1? Kies de 2 ploegen die het volgens jou gaan halen

79%
20%
59%
26%
3%
4%
3%
4%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties