Is Cools na Limbombe de volgende Brugse Rode Duivel in de rij? "Voor een wingback zijn er wel mogelijkheden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Is Cools na Limbombe de volgende Brugse Rode Duivel in de rij? "Voor een wingback zijn er wel mogelijkheden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anthony Limbombe vierde zijn eerste selectie voor de Rode Duivels. Zijn Brugse ploegmaat Dion Cools zit aan acht selecties voor de Belgische beloften. Voor de wingbacks liggen er kansen bij de nationale ploeg.

De selectie van de 23-jarige Limbombe hing in de lucht. "Ik ben oprecht blij voor hem", zegt Dion Cools in gesprek met Voetbalkrant.com. "Toen het nieuws vrijdag bekend raakte, heb ik hem een berichtje gestuurd."

"We spelen op een gelijkaardige positie en komen goed overeen. Hopelijk kan Anthony zich goed amuseren bij de Rode Duivels, en aan het land laten zien dat hij zijn plaats verdient."

Ik ambieer een plaats bij de Duivels, maar voorlopig ben ik nog iets te wisselvallig

De vleugelback blijft de achilleshiel van de nationale ploeg. Limbombe gaf al aan dat hij zijn selectie dankt aan het gelijkaardige systeem waarin Club Brugge voetbalt. Volgt op termijn ook de 21-jarige Cools?

"Als ik naar de beschikbare opties kijk, zijn er inderdaad wel mogelijkheden. Maar dan zal ik mijn niveau van het seizoensbegin moeten aanhouden", aldus de Leuvenaar. "Ik ambieer een plaats bij de Rode Duivels, maar voorlopig is het daar nog niet het geschikte moment voor. Ik ben nog iets te wisselvallig."

Kom de U21 aanmoedigen in Leuven

Komende maandag wil Cools met de Belgische U21 de ongeslagen reeks in de EK-kwalificatiecampagne verderzetten. Opponent in de zevende wedstrijd is Hongarije. Wees erbij aan Den Dreef en bestel HIER voor slechts 5 euro je ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties