? Philippe Clement wil zich niet laten verrassen door tactisch meesterbrein Mazzu: "Daar hebben we onze spelers op voorbereid"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
? Philippe Clement wil zich niet laten verrassen door tactisch meesterbrein Mazzu: "Daar hebben we onze spelers op voorbereid"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Charleroi zullen ze ongetwijfeld op scherp staan na die veelbesproken thuisnederlaag van vorige week tegen Anderlecht. Tegen Genk krijgt de ploeg van Felice Mazzu vanavond een uitgelezen kans om dit keer wél punten te pakken. Bezoekende coach Philippe Clement is dan ook flink op zijn hoede.

"Wie de wedstrijden van Charleroi tegen Standard en Anderlecht gezien heeft, zal ook wel gemerkt hebben dat het niet makkelijk wordt. Het is ook de ploeg die in de reguliere competitie het minste doelpunten geslikt heeft. Tegen de beste defensie van het land zullen we heus geen tien open kansen versieren. Het is een ploeg met heel veel enthousiasme en met een uitstekende coach", sprak Clement op zijn persconferentie in de aanloop naar de trip naar Mambourg.

Wisselen van systeem​

"Hun organisatie is heel strikt en ze spelen veel vanuit de omschakeling. Ze doen dat trouwens ook goed. Ik denk dat Charleroi een heel seizoen op een Europese plaats gestaan heeft. Die stek zullen ze ongetwijfeld willen behouden. Ze veranderen ook vaak van spelsysteem, maar daar hebben we onze spelers op voorbereid."

Clement is hoopvol gestemd: "We worden ook alsmaar beter en beter. De spelers zien op het veld nu veel sneller hoe de tegenstander van systeem wisselt en we kunnen daar ook beter op reageren. We hebben voldoende potentieel en hoe beter de automatismen worden, hoe beter wij ook zullen worden. We zitten in een positieve flow en dat moeten we nu bevestigen in en tegen Charleroi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties