Reactie Debutant speelt voor contract bij Beerschot Wilrijk, en heeft een verleden bij de stadsrivaal: "Ook Antwerp zit nog altijd in mijn hart"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
Debutant speelt voor contract bij Beerschot Wilrijk, en heeft een verleden bij de stadsrivaal: "Ook Antwerp zit nog altijd in mijn hart"
Foto: © photonews

Emil Abaz debuteerde woensdag tegen STVV (1-3-nederlaag) in de eerste ploeg van Beerschot Wilrijk. De vleugelaanvaller werd geboren in Macedonië, maar woont al twintig jaar in Antwerpen.

Na passages bij Dinamo Zagreb (Kroatië) en Spartak Subotica (Servië) keerde de 20-jarige Abaz terug naar België. "Waarom? Het niveau in de Balkan is iets te laag voor mij. En bij Beerschot Wilrijk kan ik weer dicht bij mijn familie voetballen."

Een contract heb ik nog niet, maar de onderhandelingen gaan de goede richting uit

Abaz voetbalde voor de jeugd van Antwerp, Beerschot en Anderlecht, waarna hij naar het buitenland trok. "Mijn familie woont in Deurne-Noord", grijnst de winger. "Of ik de derby van vorige zondag heb gevolgd? Absoluut. Ook Antwerp zit nog altijd in mijn hart", stelt de linksbuiten zich neutraal op.

"Nu focus ik me resoluut op Beerschot Wilrijk, dat een fantastische groep heeft om deel van uit te maken. Ik ben superblij met de kansen die ik hier krijg, eerst bij de beloften en nu in de hoofdmacht. Een contract heb ik nog niet, maar de onderhandelingen gaan de goede richting uit."

Abaz in actie in een Youth League-duel tussen Anderlecht en Chelsea in de lente van 2016
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties