Vanhaezebrouck countert Clement: "Het klopt niet wat ze zeggen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 8 reacties
Vanhaezebrouck countert Clement: "Het klopt niet wat ze zeggen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck kreeg al van een paar coaches 'het verwijt' dat hij zijn aanvallende filosofie heeft verloochend bij Anderlecht. De coach schudde duchtig het hoofd en legde ook uit waarom die mensen fout zijn.

"Het verbaast mij dat Vanhaezebrouck er in de play-offs voor gekozen heeft om de bal aan de tegenstander te laten. Die eerste wedstrijd tegen AA Gent was het fiftyfifty, maar in de andere wedstrijden had de tegenstander van Anderlecht altijd het meeste balbezit. Dat is anders dan de voetbalfilosofie waarmee Hein jarenlang heeft gepresteerd en waar ik heel veel respect voor heb. Dus dat geeft ook aan dat Anderlecht zich aanpast aan de situatie", zei Philippe Clement voor speeldag 5.

Vanhaezebrouck werd vrijdag met die uitspraak geconfronteerd. "Nee, ik ben het daar niet mee eens, want het klopt gewoon niet", aldus de coach van Anderlecht. "Tegen Gent en Brugge hadden we meer balbezit. Tegen Genk de eerste helft 51 procent en de tweede 49 procent."

Dat ik met Gent anders speelde? Die ploeg stond ook compleet hé

"We laten de bal niet aan de tegenstander, maar soms moet je rekening houden met de omstandigheden. Op Charleroi komen we heel vroeg op voorsprong. Dan moet je de boel ook niet gaan opengooien tegen een ploeg die op de counter levensgevaarlijk is. We willen zeker niet minder dominant zijn."

Er worden wel vergelijkingen gemaakt met zijn manier van spelen bij Gent en Anderlecht. "Dat is niet hetzelfde. Ja, tegen Zenit hadden we toen enorm veel balbezit, maar die wilden de bal ook niet, dat was ook niet moeilijk. In de andere matchen hadden we inderdaad ook het balbezit, maar dat Gent stond toen wel compleet, terwijl wij veel belangrijke spelers missen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties