Ook iets vreemds opgemerkt in de transferpolitiek van Anderlecht? Alle drie de transfers (en mogelijk een vierde) hebben iets gemeen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties

Anderlecht richt zich vooral op het onevenwicht in de kern

Ook iets vreemds opgemerkt in de transferpolitiek van Anderlecht? Alle drie de transfers (en mogelijk een vierde) hebben iets gemeen
Foto: © photonews

Ook al iets opgemerkt? Anderlecht heeft tot nu toe drie spelers getransfereerd voor volgend seizoen. Jevhen Makarenko, Kristal Abazaj en Elias Cobbaut hebben één ding gemeen: het zijn alle drie linksvoetigen. En daar komt er waarschijnlijk nog eentje bij.

Hein Vanhaezebrouck heeft het al tientallen keren herhaald: er zit een onevenwicht in zijn groep. Aan rechterflankspelers heeft hij geen gebrek, aan de linkerkant was dat heel wat minder. Zelfs met de transfer van Kenny Saief afgelopen winter was het nog behelpen. 

Olivier Deschacht en Ivan Obradovic hebben dit seizoen om verschillende redenen hun niveau niet altijd bereikt. Francis Amuzu werd overgeheveld van de beloften, maar die komt de laatste tijd ook niet veel aan spelen toe.

Ook het dossier van Antonio Milic is nog niet afgesloten.

Luc Devroe zijn eerste taak was om het onevenwicht aan linksvoetigen op te lossen en daar is hij wel heel stevig mee bezig. Buiten de drie voorgenoemde jongens zou ook nog Antonio Milic op komst zijn. In de winter liep die transfer - om redenen die u allemaal wel kent - op een sisser af. Maar het dossier is nog niet afgesloten. Dat zou betekenen dat elke positie op de linkerflank en links in de verdediging dubbel bezet zal zijn.

Maar dat betekent ook zo goed als zeker dat Obradovic een andere ploeg mag zoeken en dat Deschacht mogelijk voor zijn pensioen staat. Die laatste moet immers nog afwachten of hij een nieuw contract gaat krijgen. Daarover is nog geen beslissing genomen. Het valt te zien hoeveel Belgen Devroe nog weet te strikken en welke oplossingen hij vindt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties