Proto mag blijven in Griekenland, maar kan ook (gratis) terug naar België: "Over tien ­dagen heb ik een gesprek met de ­directie"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 27 reacties
Proto mag blijven in Griekenland, maar kan ook (gratis) terug naar België: "Over tien ­dagen heb ik een gesprek met de ­directie"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waar speelt Silvio Proto volgend seizoen? De 34-jarige doelman is zowat de enige Belg van Olympiakos die niet moet vertrekken, maar dat wil niet noodzakelijk zeggen dat hij blijft. Er is zelfs sprake van een terugkeer naar België.

Antwerp zou Silvio Proto erg graag halen om een eventueel vertrek van Sinan Bolat op te vangen en ze zouden niet de enige gegadigde club zijn. In Het Nieuwsblad spreekt de voormalige doelman van Anderlecht en Oostende over een terugkeer naar zijn thuisland.

"Over tien ­dagen heb ik een gesprek met de ­directie. Ik heb nog een jaar contract bij Olympiakos en sluit niets uit. Al moet ik ook aan mijn gezin denken", zegt hij. In de Griekse media wordt dan ook nog eens geopperd dat zijn gezien moeilijk kan aarden en liever in België zou wonen. 

Gratis op te halen

"Fysiek en mentaal voel ik me wel sterker dan ooit", verzekert Proto. "Eigenlijk was mijn seizoen paradoxaal. Als groep haalden we ons doel niet, maar individueel slaagde ik in één van de mooiste uitdagingen van mijn carrière: belangrijk zijn in het buitenland. Als ik vertrek, heeft de club mij alleszins al beloofd dat ik gratis mag gaan voor bewezen ­diensten." De vraag die rest: wie is er als eerste bij?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties