WK 2018: Dit is ons Team van de eerste speeldag

Hermès Van Damme
| 0 reacties
WK 2018: Dit is ons Team van de eerste speeldag
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de 2-1-zege van Senegal tegen Polen kwam dinsdag een einde aan de eerste speeldag van de WK-groepsfase. Verschillende spelers lieten zich tot dusver al opmerken.

Doelman

Verschillende doelmannen openden sterk, maar voor ons stak de prestatie van Memo Ochoa tegen Duitsland boven die van de andere goalies uit. Mexico zorgde voor dé verrassing van de eerste speeldag door de wereldkampioen te kloppen. De Standard-keeper pakte uit met enkele prima reddingen en hield de nul.

Verdediging

Achterin zetten we José Gimenez. De verdediger van Uruguay was niet van zijn stuk te brengen tegen Egypte. Bovendien kopte hij zijn land ook nog eens naar de zege in de slotminuten.

Akanji (Zwitserland) imponeerde tegen Neymar en co, om onze driemansdefensie te vervolledigen krijgt ook Granqvist (Zweden) een plaats. De aanvoerder maakte zowel in verdedigend als aanvallend opzicht indruk tegen Zuid Korea.

Middenveld

De twee middenvelders die hun ploeg op sleeptouw namen in de eerste wedstrijd waren Valon Behrami (Zwitserland) en Luka Modric (Kroatië). Behrami won nagenoeg élk duel tegen Brazilië, terwijl Modric de wet dicteerde tegen Nigeria.

Aanval

De aanvallers vallen natuurlijk het meeste op. Messi en Neymar konden nog niet overtuigen. Anderen wel. Golovin zette zijn ijzersterke prestatie tegen Saudi-Arabië in de verf met een geweldige vrije trap. Zijn landgenoot Denis Cheryshev deed ook zijn duit in het zakje met twee geweldige goals.

Verder hield Cristiano Ronaldo in zijn eentje Spanje in bedwang door maar liefst drie keer te scoren, en liet Lozano zien waarom hij de toekomstige ster van het Mexicaanse voetbal is. Eindigen doen we met een Belg. Romelu Lukaku maakte twee fraaie goals tegen Panama en bevestigde op die manier zijn bloedvorm.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties