Vanhaezebrouck over het probleem Carrasco: "Hij is geen verdediger"

Hermès Van Damme
| 1 reacties
Vanhaezebrouck over het probleem Carrasco: "Hij is geen verdediger"

Hein Vanhaezebrouck sprak dinsdag met de pers in het Nederlandse Mierlo. Ook het systeem dat Roberto Martinez bij de Rode Duivels hanteert, kwam ter sprake.

De T1 van Anderlecht gaf zijn mening over de tactische positionering van de Duivels. "Er zijn verschillende manieren om de defensie met 3 te organiseren. ofwel door terug te vallen op vier man achterin, zoals bij mij, of op vijf stuks zoals bij de Rode Duivels. De vleugelspelers kunnen niet allebei hoog spelen, omdat ze hun defensieve taken op de flank moeten uitvoeren."

Dat probleem stelt zich bij Carrasco, die lager speelt sinds dit WK. "Carrasco is meer een aanvallende speler, maar op dit moment concentreert hij zich vooral op zijn defensieve taken. Als je de lijn naar vier verplaatst bij het verdedigen, hoeft een van de twee flanken niet altijd te verdedigen."

"Martinez valt terug op vijf man, waardoor Carrasco zijn aanvallende rol voor een deel moet opofferen. Iedereen maakt zijn eigen keuzes. Carrasco is geen pure verdediger, dat weet iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties