Waarom de ongunstige loting voor de Rode Duivels in de eindstrijd wel eens een voordeel kan worden

Waarom de ongunstige loting voor de Rode Duivels in de eindstrijd wel eens een voordeel kan worden

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Groepswinnaar worden of toch maar beter tweede zijn in de groep? Er was de laatste dagen heel wat inkt over gevloeid. Adnan Januzaj koos voor het eerste. België krijgt zo een op papier lastigere loting én reisschema.

Bart Caubergh, voormalig physical coach van KRC Genk, laat zijn licht schijnen. "Elke verplaatsing die je moet maken is een nadeel", opent Caubergh bij Sporza. "Reizen brengt vermoeidheid met zich mee en dat wil je net vermijden. Op een toernooi wil je optimale frisheid."

"We kunnen er wel van uitgaan dat de Duivels in andere omstandigheden dan wij reizen. Die omstandigheden zullen ideaal zijn, maar van hoteldeur naar hoteldeur kruipt er toch veel tijd in. Dat brengt altijd ongemakken met zich mee en dat is niet ideaal voor een voetballer. Maar de spelers zijn daar ook wel mee vertrouwd bij hun clubs."

Voordeel in eindstrijd?

Maar we moeten alles stap per stap bekijken. Maandag is er de achtste finale tegen Japan in Rostov, een eventuele kwartfinale en halve finale worden in respectievelijk Kazan en Sint-Petersburg gespeeld.

"Na hun mogelijke halve finale hebben de Belgen een voordeel, want er zitten voor hen 4 dagen tussen de halve finale en de finale", zegt Caubergh. "En dan kunnen ze een thuiswedstrijd in Moskou voorbereiden. Het huidige nadeel kan richting de finale een voordeel zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties