Kompany geeft wat van de tactiek tegen Brazilië prijs

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 0 reacties
Kompany geeft wat van de tactiek tegen Brazilië prijs

Vincent Kompany wou uiteraard het 'game plan' van Roberto Martinez niet vrijgeven. Maar toch liet hij al iets in de kaarten kijken. En nee, ze gaan niet met z'n allen verdedigen tegen Brazilië: "Die mannen krijgen sowieso toch kansen..."

Kompany wil zich niet ingraven. "Kijk, we hebben een filosofie en die moet blijven. Wij spelen over de grond en proberen de mensen tussen de lijnen te vinden. Trouwens, Brazilië heeft ook geen schrik om te verdedigen. Die mannen zijn achteraan heel solide. Ze blijven rustig, verdedigen in blok en wachten op een fout van de tegenstander. Individueel is Brazilië het sterkst van alle ploegen. Maar collectief geloof ik erin."

"Ze hebben individuele flitsen, ze kunnen één tegen één iets forceren, ze hebben altijd wapens om iets te forceren. Collectief zijn ze ook solide, maar daar kunnen we wel ook ons collectief tegenover zetten. We willen het maximum halen uit onze groep", aldus Kompany. 

En dus willen ze ook hun sterkste wapen inzetten. "Onze counter zal er tegen Brazilië ook zeker moeten uitkomen. Het is ook niet realistisch dat wij of Brazilië 80 procent balbezit zullen hebben. Maar ze gaan ook niet panikeren als ze de bal niet hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties