Erdin Demir na drie jaar bij Waasland-Beveren meteen tegen ex-club met Zulte Waregem: "Daar ligt het verschil"

Erdin Demir na drie jaar bij Waasland-Beveren meteen tegen ex-club met Zulte Waregem: "Daar ligt het verschil"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In juli 2015 kwam hij van Brann naar Waasland-Beveren, drie jaar later vertrok hij er richting Zulte Waregem. "Ik wil wel eens een keertje play-off 1 spelen, want dat is met Beveren nog niet gelukt", aldus Erdin Demir. Die op speeldag 1 meteen mag spelen tegen zijn ex-club.

"Dat is natuurlijk wel een beetje speciaal, want ik heb er drie jaren gespeeld en er mooie momenten beleefd. Ik ken er ook nog wel wat volk, al moet ik toegeven dat er al heel veel veranderd is deze zomer bij Waasland-Beveren. Het is niet meer hetzelfde team, maar het blijft bijzonder", aldus Erdin Demir over de nakende wedstrijd tegen zijn ex-club.

Weekje later beginnen trainen? Mag geen excuus zijn

Essevee zal klaar zijn voor het duel, ook al hebben ze een weekje minder getraind dan vele andere ploegen door de Europese barragematchen tegen Sporting Lokeren en KRC Genk eind vorig seizoen: "Het mag geen excuus zijn."

"We hebben hard en veel getraind tijdens de voorbije voorbereiding. Bij Waasland-Beveren mocht ik al vaak mee opdrijven op de flank, maar hier mag ik dat zelfs nog meer doen. Toch wil ik mijn werk ook niet verloochenen en terugkomen wanneer nodig.”

Verschillen tussen Essevee en Waasland-Beveren

Demir heeft genoten van zijn periode bij Waasland-Beveren, maar trok naar Essevee - een club met toch nog wat meer aanzien in de Jupiler Pro League: "Hier is er een toptrainingcomplex, met geweldige terreinen en een prachtige fitness. Dat is een groot verschil met Waasland-Beveren. Er zijn hier ook spelers met veel kwaliteiten uit verschillende competities, al hebben ze in Beveren ook altijd een goede ploeg."

"Ik heb nog nooit play-off 1 kunnen spelen met Waasland-Beveren, ook al begonnen we vorig seizoen goed. De kwaliteit is er in het team om het dit seizoen met Zulte Waregem wél te doen, dat is dan ook de ambitie. Maar er zijn veel andere ploegen die ook azen op die top-6. Voor mezelf hoop ik verder te kunnen spelen zoals ik de voorbije jaren deed en zo het team helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties