Vanhaezebrouck geeft meer duiding bij de nieuwe politiek van Anderlecht: "Er moet plaats gemaakt worden voor de jeugd"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kortrijk
| 1 reacties

Hein Vanhaezebrouck is mee in de nieuwe politiek van Anderlecht: plaats maken voor de jeugd

Vanhaezebrouck geeft meer duiding bij de nieuwe politiek van Anderlecht: "Er moet plaats gemaakt worden voor de jeugd"
Foto: © photonews

De keuze is gemaakt en héél de club zet de neuzen in dezelfde richting: de weg van de verjonging is ingeslagen bij Anderlecht. En die trend gaat zich ook de volgende jaren doorzetten. Om de zoveel tijd zal er plaats moeten geruimd worden. Zoals ook nu het geval is...

Vanhaezebrouck noemde geen namen, maar het is duidelijk dat het om jongens als Obradovic, Teodorczyk en ja, zelfs Najar, gaat. "Zij hebben ons grote diensten bewezen en we zijn daar dankbaar voor. Maar soms moet je beseffen dat het tijd is voor de volgende stap", was Vanhaezebrouck nog diplomatisch. "We hebben de keuze voor de jeugd gemaakt en we gaan daarin door, ook de volgende jaren."

Dat betekent dat er een nieuwe filosofie is op Anderlecht. Eentje waarin de jeugd de hoofdrol speelt. "Anderlecht heeft altijd al goeie jeugd gehad, het is onze taak om daar plaats voor te maken. Om de twee-drie jaar zullen er jongens moeten vertrekken om de volgende lichting te laten doorstromen. We gaan onze denkwijze daarin niet meer veranderen."

Geen verwijt

Die jonge gasten krijgen wel altijd omkadering mee. "Kijk, jongeren hebben altijd meer honger. Maar je moet er wel een paar door de wol geverfde jongens bijzetten. Zo hebben we Santini en Vranjes gehaald, die toch al wat meegemaakt hebben. Het is geen verwijt naar de ouderen van 32-33, Oli is zelfs 37, maar die hebben andere kwaliteiten. Wij willen vooruit met de jeugd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties