Reactie Uitgerekend nieuwbakken kapitein zorgde voor onverhoopt puntje: "Positieve onthouden, maar niet blind zijn"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 3 reacties
Uitgerekend nieuwbakken kapitein zorgde voor onverhoopt puntje: "Positieve onthouden, maar niet blind zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren leek op weg naar een logische en verdiende nederlaag op bezoek bij Zulte Waregem, maar in de laatste tien minuten toonde het bijzonder veel veerkracht. Dat leverde kansen én twee doelpunten op. Uitgerekend nieuwbakken kapitein Joachim Van Damme deed het in minuut 94. "Een sprookje?"

"Ik ben heel blij met het punt, we gaan van niets naar iets op een mooie manier. Van ontgoocheling naar euforie, dat is voetbal", aldus Yannick Ferrera naar de match. "Al moet je eerlijk zijn: we ontwikkelden 85 minuten lang geen kansen. Als je dan verliest, is er ook geen lichtpuntje. Nu kunnen we met een goed gevoel naar huis."

Met dank aan Joachim Van Damme. De kapitein ging voorop in de strijd, stuurde bij waar nodig en deed zijn collega's er tot op het einde van de match - tegen beter weten in misschien wel - in geloven. Dat hij zélf de 2-2 kon binnenkoppen in minuut 94 was de kers op de taart.

Niet blind zijn voor de eerste 85 minuten 

"We zijn pas beginnen durven voetballen in de laatste tien minuten en speelden een beetje alles of niets. We hebben met een groot hart gespeeld en dat ik dan die 2-2 nog kan binnenknikken is wel mooi. Een sprookje? Vooral een start die je wil hebben op de een of andere manier."

Dat het niet goed was, beseft Van Damme ook wel: "We mogen niet blind zijn voor de eerste 85 minuten, maar moeten ook het positieve van de laatste vijf minuten meenemen. We hebben het zelf afgedwongen. Met veel nieuwkomers aan het seizoen beginnen is niet simpel, zeker niet tegen een ploeg als Zulte Waregem. Voor Waasland-Beveren is het elk seizoen moeilijk, maar het is ook een teken dat de scouting werkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties