Dimata en Santini trekken alle aandacht naar zich toe, maar de derde zet Hein als eerste: "Hij is de slimme offensieve speler"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 80 reacties

Hein Vanhaezebrouck vindt Pieter Gerkens een enorm belangrijke speler

Dimata en Santini trekken alle aandacht naar zich toe, maar de derde zet Hein als eerste: "Hij is de slimme offensieve speler"

Als je twee spitsen hebt die in totaal negen keer scoorden in twee matchen valt de derde een beetje buiten beeld. Bij de buitenwereld dan misschien, want Hein Vanhaezebrouck is gek van Pieter Gerkens. Eén van de eersten op zijn wedstrijdblad...

Vanhaezebrouck weet dat Gerkens niet de grote publiekslieveling is. De rol van de voormalige controlerende middenvelder is onopvallend voorlopig, maar o zo belangrijk voor Hein. "Ik weet dat hij voor- en tegenstanders heeft", begon hij. "Maar je moet eens alle acties bekijken die hij maakt op een match."

Gerkens hoeft aan Vanhaezebrouck nog weinig te bewijzen. "Over de kilometers moeten we het niet hebben, want iedereen weet hoeveel hij loopt. Maar hij doet heel wat defensief werk ook. Hij is zo belangrijk voor het evenwicht in de ploeg. Ze vullen elkaar daar vooraan perfect aan."

De slimme

"Santini is de killer die een bal kan bijhouden, Dimata is de man van de diepte en Gerkens maakt ruimte voor die twee. Hij is de slimme offensieve speler, die in de gaten duikt. Zijn goals en assists zullen wel komen, daar maak ik me geen zorgen om. Hij valt nu uit de schijnwerpers, maar zijn moment komt nog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties