19-jarige Belg maakt de concurrentie bij Standard achterin nog wat groter: "Een wereld van verschil met Sa Pinto"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
19-jarige Belg maakt de concurrentie bij Standard achterin nog wat groter: "Een wereld van verschil met Sa Pinto"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met het oog op het cruciale duel van dinsdag tegen Ajax kregen heel wat sterkhouders zaterdag rust bij Standard. Zo mocht de 19-jarige Zinho Vanheusden nog eens proeven van het grote werk. En de Limburger overtuigde met zijn prestatie.

Geen Luyindama in de basis, wel de jonge Vanheusden. Verdedigend bijzonder sterk en ook voetballend droeg hij zijn steentje bij. Michel Preud'homme heeft er zo een extra optie bij achterin. "Zinho heeft een goede match gespeeld", aldus Preud'homme. "Ik ga nooit veel individueel over spelers spreken, maar onze centrale verdedigers (ook Laifis, red.) waren goed in de opbouw."

"Wanneer ik mijn kans krijg, probeer ik ze te pakken"

Zelf was de 19-jarige Vanheusden ook tevreden over zijn prestatie. "In het begin was het wat moeilijk om het ritme te zoeken, maar daarna viel het goed mee", aldus onze landgenoot, die erg secuur stond te verdedigen tegen Cercle. "Ze hadden alleen die vrije trap, maar voor de rest hebben ze voor weinig gevaar gezorgd. Wanneer ik mijn kans krijg, probeer ik ze te pakken. En dan moet de trainer maar beslissen."

Preud'homme lijkt dus dit seizoen te rekenen op Vanheusden. En zelf lijkt de huurling van Inter Milaan ook tevreden met die coachwissel. "Met alle respect dat ik voor Ricardo Sa Pinto heb, maar er is een wereld van verschil met de organisatie en de professionaliteit hier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties