Late transfer van Timothy Derijck is geen cadeau voor Essevee: "Nooit ontgoocheld dat een speler vertrekt, wel dat er geen vervanger voor is"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 6 reacties

Francky Dury en Davy De fauw van Zulte Waregem nemen afscheid van Timothy Derijck na zijn transfer naar AA Gent

Late transfer van Timothy Derijck is geen cadeau voor Essevee: "Nooit ontgoocheld dat een speler vertrekt, wel dat er geen vervanger voor is"

Timothy Derijck heeft deze week een contract getekend om de komende twee seizoenen voor AA Gent uit te komen. Bij Zulte Waregem reageren ze voor het eerst op het vertrek van hun voormalige defensieve leider.

Trainer Francky Dury had er alles aan gedaan om Timothy Derijck te houden. Tevergeefs, zo blijkt nu. "Derijck had ik liever niet zien vertrekken. We wilden hem wel verlengen, maar het is wat het is. Ik ben nooit ontgoocheld dat een speler vertrekt, wel dat er geen oplossing voor is. Het was een beetje hetzelfde verhaal als bij Onur Kaya."

"Ik ben de coach en nu is het aan mij om oplossingen te vinden. Ik kan het niet terugdraaien. Het verlies is zwaar, ook in de groep", gaat hij verder. "Maar je moet erdoor. We hebben deze week al naar oplossingen gezocht."

Een extra versterking zal er vermoedelijk niet meer komen: "De cijfers moeten ook kloppen, daar heb ik begrip voor. Bjordal mag nu wel sowieso niet meer vertrekken. De communicatie met Johan is altijd duidelijk geweest daarin, hij komt nu dus gewoon bij de selectie."

Davy De fauw stond heel vaak samen met Derijck op het veld. "Het is natuurlijk jammer om hem kwijt te spelen", zei hij. "Hij wilde een nieuwe uitdaging. Je leest en ziet alles, dus het zat er wel aan te komen, maar het is toch een beetje schrikken dat het zo laat gebeurd is. Er zijn wel al wat versterkingen gehaald, zij krijgen nu het vertrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties