87 jaar en nog steeds de grote baas, maar Lambrecht zoekt: "Ja, ik kan er moeilijk afstand van nemen"

87 jaar en nog steeds de grote baas, maar Lambrecht zoekt: "Ja, ik kan er moeilijk afstand van nemen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roger Lambrecht heeft de touwtjes bij Sporting Lokeren nog steeds stevig in handen. Al zit het de club sportief momenteel niet mee. De 87-jarige Lambrecht wil Lokeren nog steeds verkopen, maar de juiste overnemer heeft zich nog niet gemeld.

Lambrecht denkt al jaren aan een verkoop. "Ik kan dit niet doen tot mijn honderd jaar, hè. Aan het buitenland had ik Lokeren al kunnen verkopen. Wat hadden we hier dan gehad? Een Chinees? Japannezen?"

"Dat zijn dan doorgaans mensen uit de makelaarswereld. En als die een club overnemen, is dat toch vooral om de kost te verdienen en niet om de club iets te laten winnen", zegt hij in Het Nieuwsblad

Vooral praat

De clubstructuur is verouderd en Lambrecht zelf staat niet altijd open voor verandering. "Ja, ik kan er moeilijk afstand van nemen, maar is dat niet normaal na vijfentwintig jaar? Maar dat ik altijd 51 procent wilde houden, dat is vooral praat."

"Als mensen mij overtuigen dat ze het goed voorhebben met de club, dan verkoop ik. Maar niemand heeft mij al kunnen overtuigen. En dat ik geen investeringen doe omdat ik wil verkopen? Dat klopt niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties