Vanhaezebrouck verklaart waarom hij niet meer om Amuzu heen kon: "Hij heeft hem zot gedraaid"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Hein Vanhaezebrouck zag Francis Amuzu schitteren op training

Vanhaezebrouck verklaart waarom hij niet meer om Amuzu heen kon: "Hij heeft hem zot gedraaid"
Foto: © photonews

Francis Amuzu is sinds enkele weken niet meer weg te denken uit de basis bij Anderlecht. Na een terugval eind vorig seizoen stond de jonge winger er begin dit seizoen weer. En Hein Vanhaezebrouck moest hem wel opstellen.

Na heel wat goeie wedstrijden na zijn debuut zakte Amuzu wel weg. Over de verklaring daarvoor is hij heel eerlijk. "Ik liet het wat hangen op training. In mijn hoofd was ik ook minder gebeten. Mijn vader heeft me daarop aangesproken: 'Op training moet je altijd alles geven om de coach te overtuigen.' Daarna ben ik hard beginnen werken."

Hein Vanhaezebrouck pikte daarop in. "Hij is zo goed voorbereid aan de voorbereiding begonnen... Je hebt sommige gasten die niet altijd spelen en er alles voor doen om hun coach te overtuigen. Wel, Francis is er daar eentje van. Hij heeft zijn plaats verdiend door op training Saelemaekers zot te draaien."

Efficiëntie

Al is er wel nog een werkpunt. "Hij moet nog efficiënter worden in alles wat hij doet. Hij loopt soms een man voorbij, is hem drie meter voor en stopt dan om hem nog eens te dribbelen. Het is al minder dan vroeger. Tegen Standard zag je het hem doen en zich verontschuldigen. Dat betekent dat hij het weet hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties