Evenepoel (18) is dé Belgische wielersensatie en koos voor de juiste overstap: "Bij Anderlecht had hij het niet gehaald"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties

Remco Evenepoel (18) is dé Belgische wielersensatie en deed er goed aan Anderlecht te verlaten

Evenepoel (18) is dé Belgische wielersensatie en koos voor de juiste overstap: "Bij Anderlecht had hij het niet gehaald"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel ruilde zijn voetbalschonenen in voor een koersfiets en met succes. Dinsdag kroonde de 18-jarige Vlaams-Brabander zich tot wereldkampioen tijdrijden bij de junioren.

Evenepoel doorliep de jeugdrangen van RSC Anderlecht, maar kreeg er uiteindelijk te weinig speelkansen. Kort na zijn overstap naar KV Mechelen, zei hij het voetbal vaarwel.

"Ik denk dat de ouders Anderlecht mee verantwoordelijk hebben gehouden voor het feit dat Remco niet is kunnen doorbreken’, vertelt zijn voormalige jeugdcoach Stéphane Stassin in Sport/Voetbalmagazine. "Maar in het voetbal had hij nooit zo’n grote carrière kunnen uitbouwen als in het wielrennen. Hij miste daarvoor snelheid en techniek. Op wilskracht had hij zijn gebreken kunnen camoufleren, maar hij had het niet gehaald bij Anderlecht. Voor mama en papa was dat wellicht moeilijk om te aanvaarden."

"Hij heeft de potentie om in het wielrennen wereldkampioen te worden. Waar klagen we dan over?"

Bij Anderlecht kon Evenepoel geen profcontract in de wacht slepen. "Hij zou nooit prof geworden zijn bij Anderlecht", bevestigt opleidingshoofd Jean Kindermans. "Had hij het potentieel voor eerste klasse? Het is een vraag waar je nooit een duidelijk antwoord op kunt geven. Het is weinig relevant en doet niet meer ter zake. Hij heeft de potentie om in het wielrennen wereldkampioen te worden. Waar klagen we dan over?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21692 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties