Anderlecht-Union doet geschiedenis herleven: "We moeten beletten dat zij ons hun spel opdringen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Union-trainer Luka Elsner trekt met ambitie naar Anderlecht

Anderlecht-Union doet geschiedenis herleven: "We moeten beletten dat zij ons hun spel opdringen"

Union Saint-Gilloise op het veld van Anderlecht. Het is een stukje historiek dat herleeft. Tot in de jaren 70 waren de Brusselse derby's wedstrijden om naar uit te kijken. Union hoopt die dagen ooit te doen herleven, maar kan zich alvast verwarmen aan het voorsmaakje in de beker.

Trainer Luka Elsner werd uiteraard op de hoogte gebracht over de geschiedenis tussen de twee clubs. "Dit is een positief gegeven voor ons. We kunnen er motivatie uit halen", beseft de Sloveense coach. "We willen laten zien waar het huidige Union voor staat. En spelen tegen een club als Anderlecht is daar een middel toe."

Union speelde al goeie wedstrijden in 1B en Elsner heeft een plan uitgekiend waarmee hij het de stadsgenoot moeilijk kan maken. "Ze spelen heel gedisciplineerd", merkte hij al op. "Voor ons is het een uitdaging. Wij moeten voorkomen dat ze hun spel aan ons opdringen."

We gaan om te winnen

Met andere woorden, het blok erop? "Nee, we moeten van ons eigen spel uitgaan. We moeten spelen zoals we altijd spelen. Maar het doel is wel om te winnen. We weten dat Anderlecht een absolute topclub is in België, maar dat mag ons niet beletten onze kans te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties