'Wij tegen zij!' Anderlecht sluit de rangen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Hein Vanhaezebrouck gebruikt alle kritiek om zijn ploeg te motiveren

'Wij tegen zij!' Anderlecht sluit de rangen
Foto: © photonews

De rangen worden gesloten binnen Anderlecht. Er gaat een tactiek gebruikt worden zo oud als het voetbal bestaat: 'Wij tegen zij'. Hein Vanhaezebrouck heeft zondag al de aanzet gegeven.

Alle kritiek is hard aangekomen in het paars-witte huishouden. Luc Devroe was aangeslagen, Marc Coucke ontgoocheld, maar Hein Vanhaezebrouck ziet er uiteraard weer een opportuniteit in. Hein grijpt alles aan om zijn groep scherp te krijgen. En al die kritiek kan hij ook in zijn voordeel gebruiken.

Zondag nam hij de pers op de korrel die de boel volgens hem hebben aangestookt en het te veel op de man hebben gespeeld. De supporters-acties zijn daar dan uit voortgevloeid. 'Iedereen tegen Anderlecht, wij zullen ze het wel eens laten zien'. Bij Gent laste hij zo eind 2016 eens een persstop in. Dat gevoel hoopt Vanhaezebrouck nu te creëren bij paars-wit.

Geen ruzie

"Ik ga meer zwijgen en niet meer reageren", legde hij in twintig minuutjes uit. Hein is een people manager. Hij nam de aanwezige persjongens wel onder vuur, maar zonder zwaar uit te halen. Hij weet ook dat hij een ruzie met de media kan missen als de pest. Maar hij kan ze wel gebruiken.

Als gemeenschappelijke vijand bijvoorbeeld. Zijn spelers zijn daar gevoelig aan. Zij zijn immers ook aangedaan door 'het gebrek aan kwaliteit' dat hen verweten wordt. Hoe zou je zelf zijn? Of het gaat werken? We zullen het na de internationale break zien.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties