Vertenten zit al twee weken vast, zijn advocaat ziet geen bezwarend materiaal: "Hij had een prachtige toekomst"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 20 reacties
Vertenten zit al twee weken vast, zijn advocaat ziet geen bezwarend materiaal: "Hij had een prachtige toekomst"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart Vertenten zit nu al twee weken in voorhechtenis. De scheidsrechter is een van de verdachten in het onderzoek naar fraude, criminele organisatie en matchfixing dat op 10 oktober losbrak.

Dinsdagavond schoof Hans Rieder, de advocaat in Vertenten, aan tafel in Van Gils & gasten. Volgens hem is er geen bezwarend materiaal.

"Daarom ben ik hier, om iets over mijn cliënt te zeggen. Iedereen kent hem nu, maar in opgesloten toestand", opende Rieder.

"Op 12 november is hij uitgenodigd om zijn diploma radiologie af te halen bij de VUB. Hij had een prachtige toekomst, ook in de arbitrage. Daar is nu plotseling een einde aan gekomen, door volgens mij een heel ondoordachte actie."

Promotie op de internationale ranking

Volgens Rieder zou Vertenten zich nooit laten vangen hebben. "Je moet het ook zien in een perspectief. Vertenten was een topref in België en stond op enkele dagen van promotie op de internationale ranking. Ik wil het een beetje relativeren. Wat zou die man zich nu kunnen bezighouden met het lot van KV Mechelen op het ogenblik dat je aan de voordeur staat om matchen tussen Inter en Chelsea te fluiten?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties