Chevalier vlijmscherp voor Dury, die countert: "Wees niet bang: ik ben geen messendrager en we zullen nooit meer samenwerken"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 32 reacties
Chevalier vlijmscherp voor Dury, die countert: "Wees niet bang: ik ben geen messendrager en we zullen nooit meer samenwerken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De bekerderby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem brengt een woelig verleden naar boven. "Ik zou nooit met mijn rug naar Dury gaan staan... Uit vrees voor een mes", verklaarde Teddy Chevalier, maar trainer Francky Dury heeft zijn antwoord klaar.

Lees hier eerst de vlijmscherpe woorden van Teddy Chevalier

"Zo praten over mij en Zulte Waregem vind ik ongepast", begint de trainer van Essevee in Het Laatste Nieuws. "Hij moet niet bang zijn - ik ben geen messendrager. Evenmin dat hij ooit nog zal samenwerken met mij. Chevalier past niet in de werkethiek die we bij Zulte Waregem verwachten."

Het genoegen om niet meer samen te werken is wederzijds - Dury

Dury gaat verder en benadrukt dat Chevalier niet zelf vertrokken is, maar op staande voet ontslagen werd. "Het bleek trouwens de juiste keuze om Chevalier te laten vertrekken: we hebben nadien vier keer play-off 1 gehaald, drie Europese campagnes meegemaakt en twee bekerfinales. Ik denk niet dat Chevalier in die periode veel gewonnen heeft..."

"Ondertussen kwamen hier verschillende topspelers zoals Thorgan Hazard, Malanda, Diallo en Meïté. Chevalier past niet in dat rijtje en moet zo niet praten. Het is spijtig dat hij vergeten is dat Zulte Waregem en ik hem alle kansen gegeven hebben", aldus Dury.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties