Brepoels hangt heel positief beeld op van zijn vriend Rutten: "Hij zal bij transfers ook naar jongeren kijken"

Brepoels hangt heel positief beeld op van zijn vriend Rutten: "Hij zal bij transfers ook naar jongeren kijken"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht stelde vandaag Fred Rutten aan als nieuwe hoofdcoach. Een beslissing die voor verdeeldheid zorgt bij de Anderlecht-fans. Volgens Guido Brepoels, die hem heel goed kent, hoeven ze echter geen schrik te hebben.

Brepoels schildert bij Sporza immers een heel positief beeld af van zijn vriend. "Ik ken Fred Rutten al zeker 10 jaar, toen hij nog trainer was bij PSV", aldus Brepoels. "Hij is iemand die voor iedereen openstaat, voor journalisten, voor andere trainers, en ook voor zijn spelers. Hij geeft zijn spelers dan ook veel inspraak."

"Fred Rutten heeft zeker een visie, maar er is ook vrije ruimte voor de spelers om mee na te denken over de manier van spelen. Dat vind ik heel belangrijk. De spelers hebben inbreng, maar hij heeft de eindbeslissing. Hij kan zijn visie ook aanpassen. Als de spelers die hij heeft niet in een bepaald systeem passen, kan hij snel schakelen naar een andere veldbezetting."

Hij is een kei in spelers naar een hoger niveau tillen

En ook belangrijk in de zoektocht van Michael Verschueren: hij moet met de jeugd kunnen werken. "Dat heeft hij bijvoorbeeld bij PSV bewezen. Ik denk ook dat hij bij transfers eerder naar jongeren zal kijken. Hij werkt heel graag met spelers die groeimarge hebben. Hij is een kei in spelers naar een hoger niveau te tillen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties