Dag 88 zonder doelpunt voor Wesley, Club-coach Leko: "Hij scoort inderdaad te weinig"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 14 reacties
Dag 88 zonder doelpunt voor Wesley, Club-coach Leko: "Hij scoort inderdaad te weinig"

Ivan Leko schuift vaak met zijn pionnetjes bij Club Brugge, maar één is quasi altijd zeker van zijn plaats: Wesley Moraes. De Braziliaanse spits draagt de aanval en dat maakt het probleem van zijn gebrek aan doelpunten nog eens zo groot.

Wesley is de laatste maanden zelfs belangrijker met zijn assists dan met zijn doelpunten. Al sinds eind oktober (4-0 tegen KV Oostende) staat hij intussen droog in de competitie. De laatste keer dat hij er meer dan één in een match maakte is zelfs al geleden van midden september, toen wel een hattrick in Gent.

"Wesley is enorm belangrijk voor ons. Zijn profiel is dan ook superinteressant voor elke Europese club, maar inderdaad, hij scoort te weinig", gaf coach Ivan Leko grif toe op zijn persbabbel van vrijdag.

Wesley wordt wel op alle vlakken beter

Ivan Leko

"Daarom blijven we hard met hem werken. Drie à vier keer week krijgt hij extra oefeningen op training én dat loont", zegt Leko. "Nu is hij 30 procent beter dan een jaar geleden. In het collectief, in zijn bewegingen, in alles. Maar hij is natuurlijk nog jong en moet evengoed aan alles blijven werken."

Zondag krijgt Wesley een nieuwe kans om de droogte te doorbreken. Momenteel staat zijn teller op 7 goals en 6 assists in 20 competitiematchen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties