Flitser Diatta plukt vruchten van hard labeur bij Club Brugge: "Nu nog denk ik soms: 'Willen ze me hier dood of wat?'"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Flitser Diatta plukt vruchten van hard labeur bij Club Brugge: "Nu nog denk ik soms: 'Willen ze me hier dood of wat?'"

Club Brugge zal zijn flitsen vanavond tegen STVV weer handig kunnen gebruiken. Krépin Diatta is ruim een jaar na zijn aankomst en daags na zijn 20ste verjaardag uitgegroeid tot een reuzegevaar op de Brugse flank, maar heeft daarvoor wel een lange weg moeten afleggen.

"Die eerste weken bij Club... Ik dacht dat ik ging sterven", blikt Diatta terug met Het Laatste Nieuws. "Elke dag moest ik, na de training en de lunch, in mijn eentje lopen. Bijna twee maanden aan een stuk."

Soms schrik ik van mezelf - Krépin Diatta

"Ik was kapot toen ik thuiskwam - zelfs bellen naar mijn papa lukte niet meer. 'Sorry, maar ik ben te moe', zei ik. Hij antwoordde dat de inspanningen me goed zouden doen", gaat hij verder. "Nu nog denk ik soms: 'Willen ze me hier dood of wat?' Maar als ik dan tijdens een match een sprint trek, schrik ik van mezelf. 'Hoe is het in godsnaam mogelijk dat ik dit kan?'"

In de 3-5-2 van Club Brugge, waar Diatta ook al serieus aan moest wennen, komt dat nu wel vaak van pas. "Ach, op een dag zal ik hier dankbaar voor zijn - je weet nooit op welke positie je later je carrière gaat beëindigen", bedenkt Krépin Diatta.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties