Standard in kleine dip: bankzitters moeten nu eindelijk eens opstaan

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 2 reacties
Standard in kleine dip: bankzitters moeten nu eindelijk eens opstaan
Foto: © photonews

Met vier op twaalf zit Standard in een kleine dip. De Luikenaars zijn op 2 speeldagen van het einde nog steeds niet zeker van een plaatsje in play-off 1.

Verschillende Standard-spelers zitten in een vormdipje. Net voor de play-offs is dat natuurlijk geen leuke vaststelling want om voor de titel te strijden moeten de Luikenaars op een voltallige spelersgroep kunnen tellen. 

De leidersfiguren geven de laatste weken niet thuis. Carcela was niet op de afspraak tegen Gent en hetzelfde kan gezegd worden van Mpoku afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen ploeg in vorm Moeskroen. 

Blessures

De meest constante spelers van Standard dit seizoen zijn Memo Ochoa en jonkie Zinho Vanheusden. Samen met Laifis en Marin speelden zij quasi elke partij op niveau en hebben ze amper ontgoocheld. Op andere posities is er door enkele blessures dan weer een gebrek aan concurrentie. 

Zelfs al zit Moeskroen in de vorm van hun leven, Standard moet op Sclessin altijd kunnen winnen. De Luikenaars hadden voor de rust al de beslissing kunnen forceren. Maar de efficiëntie voor doel ontbrak omdat er vooral in het aanvallende compartiment enkele jongens onder hun niveau speelden.

Als Standard opnieuw zijn beste vorm wil terugvinden zullen vooral de bankzitters een tandje moeten bijsteken. Djenepo en Sa keerden gisteren al terug uit blessure en pikten hun doelpuntje mee bij de beloften in de mini-Clasico tegen Anderlecht. 

Fris aan play-offs

Ook Halilovic heeft al getoond dat hij de vista en techniek heeft om een grote meerwaarde te zijn. De revaliderende Oulare zou terugkeren bij de start van de play-offs. Dat is bijzonder goed nieuws want Emond is de laatste weken in een gevecht met zichzelf verwikkeld. 

Het goeie nieuws voor de Rouches is dat Oulare en Sa enorm fris aan de play-offs kunnen beginnen. Beide spelers hebben door allerlei blessures amper gespeeld dit seizoen en kunnen dus knallen wanneer het echt om de knikkers gaat. Iets wat Standard beter ligt dan welke ploeg ook. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties